dr-james-auger
Playground

James Auger (GB)

Hoe je een batterij op zwaartekracht kunt laten werken

-

James laat zien hoe je een batterij op zwaartekracht kunt laten werken. Een speelse oplossing voor een serieus probleem: hoe creëer je duurzame energie? Ontdek hoe je een draaitafel kunt aandrijven met energie opgewekt door het laten zakken van een zwaar gewicht van een flinke hoogte.

 

James Auger geeft les aan de Madeira Interactive Technologies Institute (M-ITI) in Portugal. In zijn huidige project onderzoekt hij de mogelijkheden van het Eiland als een experimenteel Levend Lab. Dit doet hij door fictie, feiten en functies te combineren aan de hand van energie-gerelateerde voorstellen en projecten, bekeken vanuit vele verschillende (of: veelzijdige) invalshoeken.

Na zijn studie Design Products (MA) aan de Royal College of Art (RCA) verhuisde James naar Dublin om bij Media Lab Europe (MLE) de menselijke communicatie met technologie als mediator onder de loep te nemen. Daarna werkte hij in Tokyo als gastontwerper bij de Issey Miyake Design Studio, waar hij nieuwe concepten voor mobiele telefoons ontwikkelde. Tussen 2005 en 2015 was James onderdeel van het alom geprezen Design Interaction instituut van het RCA, waar hij lesgaf aan masterstudenten en zijn kritische en speculatieve ontwerp- en technologiemethoden verder ontwikkelde. In 2012 behaalde hij op dat onderwerp zijn PhD-diploma.

Naast zijn academische werk is James onderdeel van het speculatieve designerduo Auger-Loizeau, een samenwerkingsverband opgezet in 2000. De projecten van Auger-Loizeau zijn gepubliceerd en internationaal tentoongesteld, waaronder in het MoMa , New York; 21_21, Tokyo; The Science Museum, London; The National Museum of China, Beijing en Ars Electronica, Linz. Hun werk is tevens opgenomen in de vaste collectie van het MoMa.

Crapfutures  (in samenwerking met Julian Hanna)