JGU_20151209_001_2303_FFF
FabCity

FabCity Rotterdam

25 pioniers in de mini-stad van de toekomst

-

FabCity stoomt de stadsbewoner klaar voor de toekomst. FabCity is een beweging die begon in Barcelona en is opgepikt in onder ander Boston, Detroit, Parijs en Amsterdam. De stad Rotterdam zit vol met makers, designers, uitvinders, hackers, nerds, klussers, koks, geslaagde ondernemers en random vakidioten. Zij spelen nu al met de technologie van de toekomst, en zij weten nu al hoe je van afval nieuwe producten maakt. FabCity is een mini-stad waarin je van deze pioniers alles kunt leren wat je later nodig hebt.

Kom naar FabCity tijdens FUTURE FLUX FESTIVAL
In FabCity Rotterdam laten vijfentwintig pioniers zien hoe de ministad van de toekomst er uit kan zien. Een expositie, speeltuin, klaslokaal en een geheim NASA laboratorium gemixt. De eerste editie van FabCity Rotterdam vindt plaats in de Onderzeebootloods. Alleen de reis met de waterbus is al een feest!

Doe het zelf in FabCity
Kom spelen met kleine apparaten die nog niet in de winkel liggen, leer 3D-ontwerpen, speel een wedstrijdje mens versus machine Jenga. Kom kijken hoe we onze stad vol sensoren en data proppen, en leer hoe je dat zelf beter kunt doen. Kom lekker zitten en eet iets, want we hebben je restjes nodig voor de gasbrander en om er lederen schoenen van te maken. En check meteen even hoe je elektriciteit uit je kamerplanten haalt.

Meer dan 25 pioniers
Met onder andere de Circulaire keuken (met Freggies, Broodnodig, GroenCollect en Vet & Lazy), het circulaire warenhuis (Fruit Leather, Fairphone, Qmod, Perpetual Plastic, Uptown Open Source Supermarkt, ArchitectuurMAKEN en Immature),  digitale werkplaats (met o.a. Light Pixels van Jonas Vorwerk, Velocracy en Marvin sensors) en zelf vette shit maken (met o.a. zelf Fidget Spinners printen, de Man vs Machine Jenga wedstrijd, LED buttons maken, codeerworkshops) en meer. Alles voor stadsbewoners tussen de 10 en de 99 jaar.

Achtergrond FabCity Rotterdam
FabCity wordt gesteund door de gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf en geproduceerd door Tanja Koning en de FUTURE FLUX FESTIVAL organisatie. Programmeurs zijn Janjoost Jullens (Studio Wolfpack), Jonas Martens (Better Future Factory en Rotterdamse Nieuwe) en Baschz Leeft.