rotterzwam_GROOT
FabCity

De circulaire keuken

Van waardeloos naar lekker waardevol

-

Voedselverspillen, dat doen we dus mooi niet in FabCity. In de mini-stad gebruikt de ene ondernemer de reststromen en afval van de andere. Van iets waardeloos, maken ze iets waardevols. Slim, goedkoop en duurzaam, dat is de circulaire economie. Tijdens het FUTURE FLUX FESTIVAL laten we je zien, voelen en proeven hoe de keuken van de toekomst er uit ziet.

Met onder andere:

BroodNodig – Wereldwijd gooien we de helft van ons voedsel weg. Brood staat steevast in de top-3. BroodNodig pakt het broodafvalprobleem aan met de BroodNodig010, een vergister die broodafval via fermentatie omzet in biogas. Eén brood laat de gaspit één uur volop branden.

Freggies – Heel smaakvolle, zuiver plantaardige snack, waarin reststromen van voedsel worden gebruikt. En waarop worden in FabCity Freggies klaargemaakt? Op een gasstel met brandstof van …. juist ja, BroodNodig. Zo werkt een circulaire economie.

RotterZwam – Op het koffiedik en koffieschilletjes die overblijven bij het maken van je bakkie pleur of je Latte Machiato met linksgedraaide sojamelk kweekt RotterZwam oesterzwammen. Ze verkopen ze aan restaurants en supermarkten in 010. En ze maken er bitterballen van. Ze werden helaas eind mei getroffen door een brand dus het is even de vraag of ze erbij zijn.

GroenCollect – Voedselresten uit horeca en fruitimporteurs verzamelen en dat verwerken tot biogas. Of er insecten op kweken voor eiwitproductie. GroenCollect verzamelt organisch afval in Rotterdam met elektrisch kleinschalig vervoer.

Vet & Lazy – Deze circulaire bierbrouwer is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe bier: gemaakt van brood dan anders weggegooid wordt. Kijk in de FabCity hoe ze hun circulaire bier brouwen.

Benieuwd naar andere vormen van circulaire economie waar je zelfs lekker ruikt van waste en je op je verrotte mango gaat zitten? Kijk dan eens naar het circulaire warenhuis van FabCity Rotterdam.