ID_HDYD+PGDries Depoorter
Playground

Dries Depoorter (BE)

Hoe je liefde vindt in een browsergeschiedenis

-

Waar kijk jij naar bij het kiezen van een partner? Persoonlijkheid en uiterlijk zijn natuurlijk belangrijk, maar wat dacht je van hoe diegene zich gedraagt op het internet?

Sluit je aan bij de workshop van Dries en kom erachter wie je aantrekkelijk vindt alleen op basis van dat stukje informatie dat telt: iemands browsergeschiedenis.

Met zijn werk richt mediakunstenaar en digitale creatieveling Dries Depoorter zich op de plaats die het internet inneemt in de samenleving en de gevolgen ervan op het gebied van privacy, (online) identiteit en toezicht. Een voorbeeld daarvan is Seattle Crime Cams, een video-installatie waarin hij real-time cameratoezicht combineert met geluiden van live politieradio. Met zijn werk als uitgangspunt geeft hij lezingen over privacy en toezicht.

Depoorter studeerde zes jaar elektronica voor hij de overstap maakte naar mediakunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) in Gent, waar hij in 2015 afstudeerde. Zijn interactieve media-installaties zijn gepresenteerd aan een internationaal publiek in o.a. het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam, het IDFA DocLab, tijdens de Dutch Design Week en in het van Abbe Museum. Hij woont momenteel in Amsterdam, waar hij een jaar lang als artist-in-residence wordt ondersteund door het Amsterdamse Fonds voor de Kunst.