Goed nieuws: programma FUTURE FLUX FESTIVAL bekend!

Goed nieuws: het programma van FUTURE FLUX FESTIVAL staat online. Het bestaat uit een Playground vol ‘instructables’, interactieve installaties en performances; Workstations waarin creatieven, industrie en publiek samenwerken aan nieuwe ideeën; een Academy waar je je onderdompelt in kennis van anderen; de Industry Day zoekt verschillende manieren van samenwerking met andere organisaties en bedrijfsleven. Alvast wat highlights op een rij:  

Industry Day
De Industry Day biedt professionals een opeenstapeling aan inzichten en ervaringen hoe je slim kunt anticiperen op ontwikkelingen die onze omgeving in rap tempo veranderen. Maak kennis met pioniers uit zowel de creatieve- als de maakindustrie tijdens lezingen, ronde tafelsessies, tours en workshops. Met o.a. een stevig keynote-programma, workshops van RDM Makerspace rondom IoT, 3D printen in staal. Masterclasses pitchen door Port XL en het HowDoYouDo format: meer dan 40 digitale helden geven tijdens rondetafel-sessies een kijkje in de keuken van de totstandkoming van innovatieve projecten: samengesteld met o.a. Het Nieuwe Instituut & BNA Academie.

Playground
Voor de Playground vroeg het festival Internationale kunstenaars om een ‘How to?’ te maken waarin ze letterlijk het publiek de opdracht geven zelf aan de slag te gaan. Zo kun je een LP draaien op de pick-up van James Auger (UK) die wordt aangedreven door zwaartekracht, ontdek je met de ‘Smell of Data’ van Leanne Wijnsma (NL) hoe slecht internet ruikt, of maak je een eigen magazine over ‘disobedient machines’ met Garnet Hertz (CA) Binnen het avondprogramma wordt het muziekprogramma gecureerd door Lowriders, is er een nieuwe editie van This Happened en zijn er verschillende performances.

Workstations
Samen met nieuw initiatief Fabcity kijkt Future Flux ook naar de werkvloer van morgen. Hoe gaan duurzaamheid en nieuwe technologie onze dagelijkse realiteit veranderen? Samen met Rotterdamse pioniers en onder leiding van Jonas Martens (Better Future Factory) en Janjoost Jullens (Wolfpack) wordt de next economy onder de loep genomen.

En er volgt meer…