CREATIEVE ONDERNEMERS EN KUNSTENAARS GEZOCHT VOOR OPEN WORKSPACE

Een werkplek bieden aan creatieve ondernemers en kunstenaars met een goed plan. Dat was het idee van FUTURE FLUX FESTIVAL en RDM Makerspace voor een nieuw project, waarin Open Workspaces worden gecreëerd voor creatieven. Voor deze allereerste editie wordt er samengewerkt met RAMLAB. Ben je kunstenaar, ontwerper, creatief ondernemer of student met een fascinatie voor 3D printen? Dan is dit je kans! Stuur voor 1 maart 2017 je plan in en maak kans op een van de meest innovatieve werkplaatsen tijdens deze allereerste editie van Open Workspace.

Open Workspace RAMLAB
RAMLAB onderzoekt staal 3D printen op grote schaal, voornamelijk voor maritieme toepassingen. Speciaal voor Open Workspace zal RAMLAB twee maanden meewerken voor het realiseren van creatieve plannen. Op dit moment staan er twee WAAM (Wire Arc Addivitve Manufacturing) systemen in het Innovation Dock: één opstelling van vier bij drie meter heeft een manipulator die massieve structuren kan printen. De andere robot kan over een rails van zes meter schuiven om ook langere structuren te lassen. Met dit systeem kunnen objecten worden gemaakt met een omvang van meer dan 1,5 m3. Kennis over de aansturing van deze systemen heb je overigens niet nodig. Je kunt je in je plan dus volledig op de creatieve kant storten.

Meedingen naar een werkplek
Wil jij aan de slag in RAMLAB? Stuur voor 1 maart 2017 een kort CV, een korte beschrijving van je idee en beeldmateriaal ter illustratie naar: info@futureflux.nl, o.v.v. Open Workspace. Een jury bestaande uit de curatoren van FUTURE FLUX FESTIVAL, de directeur van RDM Makerspace en de partners van RAMLAB kiezen de twee beste projecten. Uiterlijk 3 april 2017 laten we je weten of je plan is geselecteerd.

FUTURE FLUX FESTIVAL en RDM Makerspace bieden bij selectie van de plannen geen harde cash, maar wel gebruik van apparatuur, overvloed aan kennis, een uitgebreid netwerk en dekking van materiaalkosten. Het resultaat van twee maanden werk wordt vervolgens gepresenteerd tijdens FUTURE FLUX FESTIVAL 2017.

Alvast inspiratie opdoen? Bekijk het werk van Joris Laarman: Butterfly

Kijk voor meer info over RAMLAB op de website: www.ramlab.com

Beeld: Freek van Arkel

 

18 jan 2017